Co si budem, dary duše jsou konceptem, který se může docela těžko převádět do reálného života. Možná svoje dary duše zatím neznáš a nevíš, co si pod nimi představit. A vůbec netušíš, na co by Ti jejich znalost vlastně byla.

Anebo je máš načtené, ale pořád tápeš, jak s touto informací naložit. Možná se ti honí hlavou, co s těmi dary máš vlastně dělat.

Vím, že mně se tato otázka či jiná variace na ni /jak mám své dary duše vlastně žít/ rozhodně hlavou honila. A občas ještě honí /to abyste si nemysleli, že mám vše vyřešené a jen kvetu 😀/. Dary duše jsou podle mě studiem na celý život. Otázka, která toto studium provází, a kterou doporučuji si klást je, jak můžu být ještě víc tím, kým doopravdy jsem?

Jak můžu být ještě víc tím, kým doopravdy jsem?

A tak jsem si říkala, že to, na co jsem si zatím přišla, hodím sem na „papír“. A že to třeba pomůže i vám. Ukážu vám, jak se svými dary duše pracuju já a jak konkrétně je využívám ve své práci.

Možná teď o darech duše slyšíš poprvé. V tom případě doporučuji nejprve přečíst tento článek, protože tento na něj navazuje.

Jak můžu být ještě víc tím, kým doopravdy jsem? A zářit své dary duše do světa?

Používej tu největší trubku

… ale občas si čekni, jestli ty další nejsou náhodou ucpané.

Tohle je vlastně ta nejlepší rada, kterou vám můžu dát. Doufám, že si ještě z minula pamatujete na moje přirovnání darů duše k trubkám, kterými k nám proudí energie ze Zdroje. A to, že můžou být různě velké a čisté. Hlavní dar(y) jsou tou největší trubkou /tvoří 50 – 60 % duše/. Protože nám ale naše dary často nepřijdou jako dary, máme tendenci používat trubky doplňkové, tedy druhý a třetí dar. Ty ale mohou dohromady mít třeba i 30 %. Takže když nejsou úplně průchozí, protože jsme v negativní či nefunkční pozici daného daru, ubírá nám to podstatnou část energie, kterou získáme naší krásně vypulírovanou čistou trubkou.

Zajímavé je, že moje učitelka načítání Andrrea Hess, která s celou touto modalitou přišla, v základním čtení vůbec doplňkové dary nenačítá. Pro ni je podstatné, abychom se soustředili na hlavní dar(y). Až v třetí úrovni jejího obsáhlého kurzu Soul Realigment® zmiňuje, že je možné načíst všechny dary duše a jejich procentuální zastoupení v duši, v mysli, i na úrovni akcí.

/Což je mimochodem taky hodně zajímavé vidět. U sebe se mi třeba potvrdilo, že mnohem víc používám svůj druhý dar komunikaci namísto jednoho z mých hlavních darů manifestaci. A je fakt, že jsem pociťovala, že když jsem hodně v hlavě, hodně komunikuji (na konzultacích, na sítích, v newsletteru), hodně vstřebávám informace (komunikace je jako houba, nasává, co může), tak jsem z toho pak hodně unavená. A pomáhá mi právě dostat se do těla nebo začít něco tvořit rukama, tam kam nás vede právě manifestace./

Mně ale dává obrovský smysl, načíst i druhý a třetí dar, právě proto, že nám jimi může unikat hodně energie. A potvrzuje se mi to i na konzultacích. Občas se stává, že se klientky víc vidí v doplňkových darech místo v hlavním, ale vlastně se v tom necítí úplně komfortně. Cítí, že je to vyčerpává a že se musí hodně ohánět. Prostě jim to není tak úplně vlastní.

Ale jak tu trubku používat?

No a jak tu trubku používat? Jednoduše tím, že používáme hlavní dar(y) /Jak to konkrétně vypadá, řešíme na konzultaci/. A taky si dáváme pozor na to, co ty naše trubky ucpává. A to má každý dar jinak. Pro každý dar je totiž důležitá trochu jiná hodnota a je citlivější na jiné věci /= to je ta negativní poloha daru/.

Každý sám si musí přijít na to, jak zrovna on ztělesňuje danou energetickou kvalitu.

V konečném důsledku si na to ale musí stejně každý přijít sám. Co zrovna jemu dělá dobře, jak zrovna on ztělesňuje danou energetickou kvalitu. Dobrý příkladem je už zmiňovaný dar manifestace, ve kterém vnímám několik proudů.

Buď jsou tito lidé velcí budovatelé a táhne je to k tomu něco tu tvořit – a už je jedno, jestli to je rodový statek /který třeba tvoříme my s mužem/, firma nebo bohatství. Nebo je víc zajímá cestování a vše, co zde na Zemi mohou prožít. Anebo rádi zkouší, co jim může nabídnout jejich tělo – skrz tělesné cvičení, sex, či meditace.

Společným jmenovatelem ale je, že tyto duše si přišly na Zem vyzkoušet, co všechno jim fyzická realita může nabídnout. A taky ukazovat ostatním, jak si to tady můžeme užít v lehkosti.

Zkoumání na celý život

A to, jak konkrétně se dary duše projevují u daného člověka, je právě to zkoumání na celý život. Já svoje dary duše už znám nějaký ten pátek, ale stále v nich nacházím novou a novou hloubkou. A s každou další konzultací, kdy mám tu čest načíst další duši, se mi odkrývají další a další detaily jednotlivých darů.

Navíc, díky mému druhému daru komunikace, mi v během konzultací chodí další zajímavé vhledy, o kterých jsem ani nevěděla, že je vím. /Lidé s darem komunikace se napojují na své vyšší já právě, když s někým mluví. Pak z nich něco vypadne a oni jsou sami překvapení, jaké perly z nich lezou :)/

Jak využívám dary duše já?

Mám dva hlavní dary – řád a manifestaci. Mým druhým darem, jak už jsem psala, je komunikace. Třetím darem pak láska. Když jsem s nimi začala pracovat, snažila jsem se vše vymyslet hlavou – hlavně, jak je zapojit do svého podnikání. Protože právě využívání našich darů duše nám aktivuje hojnost. A kdo by to nechtěl, že?

Jenže jsem zjistila, že hlavou to nevymyslím. Přiznejme si, že hlava je vlastně dost omezená a je to naše duše, naše vyšší já, které má nadhled a rozhled a ke kterému bychom se měli obracet pro vedení. Tak jsem si spíš začala všímat, jak se jednotlivé dary v mém životě projevují a jak mi v tom je.

Jak jsem to měla v mé původní profesi

Musela jsem se až smát, když jsem si uvědomila, že moje původní profese byla pro řád jak vyšitá. Pracovala jsem jako senior technical writer v jednom nadnárodním korporátu /ráda si myslím, že to je jeden z těch lepších korporátů/. Takže jsem psala dokumentaci pro software. Jak si co nastavit, jak řešit problémy, když něco nefunguje. Správná dokumentace musí být k věci, bez zbytečného balastu, nikdo ji nečte jen tak pro zábavu. A řád je v tomto skvělý – umí dát konkrétní kroky, co dělat, umí optimalizovat, zefektivnovat, má rád systémy /a že my jich v práci používali hromadu/. Ve zkratce dělá mu dobře, když věci mají svůj řád.

No jo, ale mě v této práci chyběla ta manifestace. Často jsem se přistihla, že je mi trošku líto, že ta moje práce není hmatatelná. Že po celém dni za mnou zůstane jen hromada kódu, ze kterého se vygeneruje webovka nebo PDFko. A po večerech jsem v paneláku snila o tom, jak se budu rýpat v hlíně někde na samotě u lesa.

Taky jsem v této práci využívala svůj dar komunikace. Snadno jsem se učila nové věci, chápala, jak software funguje, k čemu se používá. Dokázala získat potřebné informace od vývojářů, testerů, lidí ze zákaznické podpory. A všechno toto poznání předávala dál. Jenže, kde v tom byla láska a tvorba bezpečného prostoru, léčení? No moc nikde 🙂 Navíc jsem v té komunikaci byla až moc. Pravidelně se mi stávalo, že jsem přijela domu a měla náladu tak akorát na to čumět do zdi. V lepším případě do té skutečné, v horším do facebookové.

Tady jsem nachystaná na DevConf – každoroční konferenci pro vývojáře, testery, adminy, technical writery – prostě ajťáky 🙂

A jak to mám teď?

Abych řekla pravdu, tak mateřská dovolená pro mě byla záchrana před vyhořením, které by se dřív nebo později dostavilo. A právě díky zpomalení a odstupu jsem zjistila, co mi chybělo. Kromě toho tomu taky dost pomohlo to, že jsme našli náš vysněný pozemek a přestěhovali se z Brna do podhůří Chřibů, zpátky do našeho rodného kraje. A já se konečně mohla začít v té hlíně rýpat. A nejen to, pěstovat si vlastní zeleninu, pečovat o ovocné stromy. Dělat něco rukama, zvelebovat, budovat. To dosytilo a sytí můj dar manifestace.

Po narození prvního syna jsem pocítila obrovskou touhu po ženských kruzích. Na ty jsem chodila jednu dobu v Brně, ale tady u nás jsem nic nenašla. A tak jsem sebrala veškerou odvahu a začala je svolávat sama. Tak jsem mohla využít svůj dar lásky. Poskytnout bezpečný prostor, kde ženy mohou být samy sebou a taky se sebou. Věnovat každé vědomou pozornost, nesoudit, neposuzovat, jen být a dát prostor všemu, co se v kruhu vynoří. A tím léčit, co zrovna byla potřeba.

Toto vše se samozřejmě děje i při rituálech. Tam ovšem do hry vstupuje ještě další element – a to je nezapomenutelný prožitek, který si účastnice odnáší, a který je změní. To je zase něco co dělá dar manifestace

Když načítám dary a jiné informace z Akáši, umím vše jednoduše podat, vysvětlit, dát konkrétní rady, jak s informacemi naložit. Tady se zase na scénu přichází můj dar řádu. Řád taky rád spojuje krásu s funkčností a proto i všechny materiály, které ode mě klienti dostanou, jsou nejen supr dupr užitečné, ale i krásně zpracované.

Těch příkladů, jak se mé dary duše projevují v tom, co dělám, bych našla spousty, ale myslím, že obrázek už jste si udělali.

Naše duše nás vede

Tohle vše samozřejmě vidím až zpětně. V době, kdy jsem šla na mateřskou dovolenou s prvním synem jsem o darech duše neměla ani páru. Když se ale ohlédnu, tak vidím, jak mě má duše vedla. A já si dovolila ji následovat. To je podle mě jedna z hlavních „misí“, které na tady máme. Naslouchat své duši a jít tam, kam nás zve. A někdy to chce spoustu odvahy. Ale věřte mi, stojí to za to.

PS: Pokud chceš znát své dary duše, mrkni ↠ sem ↞. Anebo klikni na tlačítko ↓↓↓

A pokud své dary duše znáš, ale chceš je trochu líp uchopit a hodil by se ti nadhled, napiš mi na baru@mesicnistezka.cz a můžeme si domluvit konzultaci ;).


Baru

Průvodkyně žen, partnerka, máma, žena, která se ráda noří do hloubky své duše. Pořádá ženské kruhy a jiné akce pro ženy. Zaručeně hlavu vypne při zahradničení a práci na rodovém statku, který s mužem postupně tvoří. Má plnou hlavu plánů a celý život na to je uskutečnit. Její heslo je, že svět potřebuje více tvůrců a méně obětí (a více objetí :)).